ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ
14 Δεκ 2020

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ

Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου μας έγιναν Διπλωμάτες για τρεις ημέρες, καθώς έλαβαν επιτυχώς μέρος στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του Ο.Η.Ε.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, 13/12 η φετινή Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Φορέων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. με τίτλο «Μαθητές ως Διπλωμάτες», η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα: α) του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, β) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και γ) της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, για τη συμμετοχή των οποίων είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Η συμμετοχή των μαθητών μας στον διαγωνισμό αυτό τους προσέφερε την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ασκώντας παράλληλα τη ρητορική τους δεινότητα. Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την όλη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισαν ως «εμπειρία ζωής». Αποχώρησαν έχοντας στις αποσκευές τους γνώσεις και έχοντας ανταλλάξει καινοτόμες ιδέες για την εμπέδωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πράξη με τη βοήθεια των καταξιωμένων προεδρείων τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την άριστη προσπάθειά τους, αλλά ιδιαίτερα στον μαθητή της Α’ Λυκείου, Κυριάκο, στον οποίο απονεμήθηκε, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, το «Βραβείο Μελλοντικού Διπλωμάτη».

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες